Пряні курячі рулети з сиром та шпинатом

Пряні курячі рулети з сиром і шпинатом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ніжні рулети з курячого філе і начинкою з сиру і шпинату стануть чудовим блюдом як для дієтичного обіду, так і на святковий стіл.

Інгредієнти

Куряче філе – 400 гр
Вершки – 50 мл
Твердий сир – 50 гр
Шпинат – 50 гр
Паприка – 1 ч. л.
Сіль – 1/2 ч. л.
Чорний мелений перець – 1/2 ч. л
Орегано – 1 / 2 ч. л.

Як приготувати Пряні курячі рулети з сиром та шпинатом

Курячі рулетики з листям шпивторната і сиром – дуже ніжне і легке блюдо. Воно підійде як для особливих випадків, так і до романтичної вечері. Відмінний варіант для ситної вечері або обіду. Подача страви дуже вигідна – сир красиво випливає з кожного рулетика, а шпинат додає контрасту. Рулетики зі шпинатом не тільки та збалансоване дієтичне блюдо, але і корисне. Шпинат містить рекордну кількість заліза і вітаміну С, а куряча грудка багата білками. Шпинат додає страві гостринку, сир – ніжність, а паприка надає пікантності. Відмінним гарніром для таких рулетів стануть запечені овочі, картопля або плов. Це відмінна ідея, як подати шпинат дітям, які його не дуже люблять. Адже в таких рулетах шпинат стає дуже ніжним і змінює свій звичний смак. Спробуйте приготувати рулетики з сирно-шпинатній начинкою і ви закохаєтесь в це блюдо!

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для страви. Гарненько куряче філе вимити, потім обсушити.

Курячу грудинку порізати уздовж скибочками середньої товщини, приблизно 1 див. Намагайтеся різати м’ясо акуратно, щоб шматочки філе були не пошкоджені, інакше начинка витече з рулету.

Легенько відбити шматочки м’яса молоточком з обох сторін, щоб не пошкодити курку використовувати харчову плівку. Покрийте шматочком плівки м’ясо і поверх відбивайте молоточком. Так волокна м’яса не будуть рватися і скибочки залишаться цілісними.

Солимо м’ясо з обох сторін, перчимо, посипаємо орегано або інший приправою до курки за смаком.

Ретельно перебираємо і моєму листя шпинату. Гарненько видаляємо з них вологу з допомогою паперових рушників.

Якщо шпинатні листя старі, видаляємо тверді частини та ніжки листя. Молодий шпинат можна використовувати цілком.

Нарізати тоненькими брусочками сир твердих сортів. Я використовую сир з топленого молока, також добре підходить російський. Якщо додати замість твердого сиру скибочки моцарели, рулетики виходити дуже ніжними.

Готуємо заправку: змішуємо вершки або жирну сметану з 1 чайною ложкою паприки. За бажанням додаємо сушений часник, або видавлюємо через прес свіжий.

Починаємо формувати рулети: на м’ясо першим шаром щільно викладаємо шпинатні листя.

Поверх шпинату викладаємо шматочки сиру, приблизно за два шматочка, щоб рулетик згорнувся без проблем.

Щільно звертаємо рулетики, загинаючи краї м’яса, як на голубці. Слідкуйте, щоб не було відкритих місць, інакше сир витече з рулетика і почне підгоряти. Якщо не виходить повністю згорнути м’ясо – використовуйте зубочистки. Вони також допоможуть рулетикам не розвернутися за час запікання.

Рясно поливаємо наші рулети сметанною заправкою, накриваємо посудину кришкою або фольгою і ставимо в духовку на 40 хвилин до повної готовності при температурі 180 градусів.

За 5 хвилин до закінчення готування, відкрийте фольгу або кришку, щоб рулетики підрум’янилися, але не пересушите м’ясо. Якщо м’ясні шматочки тоненькі, готуйте м’ясо приблизно півгодини.

Подавайте рулети гарячими з салатом або гарніром до столу. Приємного апетиту!