Тушковані шматочки курки в сметані, подаються на подушці з кус-куса
Інгредієнти
куряче філе – 1 кілограм | |
цибуля шалот – 3 головки | |
часник – 5 зубчиків | |
гострі спеції – за смаком | |
оливкова олія – 50 мл | |
каррі – 5 грам | |
сметана 10% – 500 мл | |
кус-кус – 200 грам | |
морква – 1 штука | |
зелень – за смаком |
Ніжна курочка, потопає в пряному соусі, що може бути ароматніше і смачніше?! Той випадок, коли ідей приготування вечері більше немає. Для відтворення страва індійської кухні вам знадобиться підготувати:
куряче філе – 1 кілограм;
цибуля шалот – 3 головки;
часник – 5 зубчиків;
гострі спеції – за смаком;
оливкова олія – 50 мл;
каррі – 5 грам;
сметана 10% – 500 мл;
кус-кус – 200 грам;
морква – 1 штука.
Покроковий рецепт
Спосіб приготування:
1. Куряче філе наріжте на порції. Цибуля шалот і часник дрібно нарубаєте.
2. Прогрійте сковороду з оливковою олією. Викладіть філе куряче, обсмажте з двох сторін. Додайте овочі і продовжуйте приготування (можна додати водички).
3. Заправте інгредієнти спеціями, куркумою і влийте сметану. Тушкуйте протягом півгодини.
4. Кус-кус залийте окропом і залиште на 10 хвилин.
5. Моркву очистіть і наріжте кубиками або потріть на тертці. Обсмажте на оливковій олії овоч і додайте до м’яса.
6. Викладіть кус-кус на тарілку, а зверху викладіть готову курку з підливою. Присипте порізаною зеленню і рубаними горішками (за бажанням).