Дуже смачний м’ясний рулет з мови і телятини з салом. І пряний маринад для мови відіграє не останню роль в цьому рецепті.
Інгредієнти
Теляча вирізка – 600 г | |
Яловичий язик невеликий – 1 шт. невеликий | |
Свиняче сало – близько 500 г | |
Часник – 2 головки | |
Корінь петрушки – 2 невеликих кореня | |
Сіль – за смаком | |
Чорний мелений перець – за смаком | |
Мускатний горіх – 1 шт. | |
Для маринаду: | |
Оцет – за смаком | |
Сіль – за смаком | |
Запашний перець – за смаком | |
Чорний перець горошком – 5-10 горошків | |
Лавровий лист – 5-6 листочків |
Пряний м’ясний рулет з мови з телятиною і салом – цей рецепт з аристократичного напрямки литовської кухні.
Для приготування цієї страви знадобиться час. Але результат вартий очікування. Купити на ринку хороший шматок телятини вагою приблизно грам на 600, яловичий язик і шматок свинячого сала. Звичайно, не останню роль зіграють прянощі.
Покроковий рецепт
Приготування рулету починається за добу з того, що потрібно замаринувати яловичий язик. Для приготування маринаду знадобляться наступні інгредієнти: оцет, сіль, запашний перець, чорний перець горошком, лавровий лист. Все з’єднати і вилити у велику миску.
Зайнятися підготовкою мови. Яловичий язик замочити на 45-60 хвилин у холодній воді. Після чого його вимити і очистити від нальоту, зрізати залишки м’яса біля горловини. Замаринувати мову, виклавши його в миску з готовим маринадом і прибрати в прохолодне місце. Витримати 24 години.
Язик вийняти з маринаду. Підібрати за розміром каструлю так, щоб мова помістився в неї цілком. Покласти продукт в холодну воду. Відварити до підлозі готовності, при цьому посолити бульйон тільки на останній стадії, щоб м’ясо не стало жорстким. Вийняти язик з окропу і на кілька хвилин опустити в дуже холодну воду – це допоможе відійти шкірі, яку необхідно зняти. Вийняти язик з води і ретельно очистити від шкіри. Остаточно остудити.
Підготувати свиняче сало. Якщо на салі є шкурка, то її видалити. Нарізати пластами товщиною в 5 див. На сало викласти часточки очищеного часнику і шматочки кореня петрушки. Шматок телятини відбити. Натерти сумішшю солі, перцю і мускатного горіха.
Відварний язик обернути пластами сала з часником і коренем петрушки. Все це викласти на пласт відбитій телятини і скрутити в рулет. Перев’язати нитками, загорнути у фольгу і варити в підсоленій за смаком воді годину або півтора.
Потім рулет вийняти з бульйону і охолодити. Фольгу зняти. Перев’язати рулет нитками ще щільніше, укласти під вантаж і відправити в холодильник. Витримати рулет в холодильнику мінімум 6 годин. Тепер рулет готовий. Нарізати рулет на порційні шматки. Викласти його на блюдо і подавати до столу. Приємного апетиту!