Пряний вишневий соус прекрасно підійде до будь-якого виду м’яса
Інгредієнти
Вишня – 250 гр. | |
Цукор – 80-100 гр. пробуйте на свій смак | |
Кориця – щіпка | |
Мускатний горіх – щіпка | |
Гвоздика мелена – щіпка |
Йдеш по вулиці і яскраві криваво-червоні ягоди вишні, що звисають з дерев так і манять до себе – простягни руку й зірви мене. Раніше я вишні зазвичай закривала на зиму у вигляді варення або заморожувала, щоб потім взимку варити компоти або робити желе. Але в цьому році мені захотілося знайти їм якесь інше, більш цікаве застосування. А чому б не зробити з них красивий пряний соус. Адже поєднання качиного м’яса і вишневого соусу вважається класикою французької кухні. Я просто впевнена, що такий соус чудово підійде і до свинині, і до телятини, і до курки.
Покроковий рецепт
1. Вишню промити, видалити кісточки. Скласти в каструлю і посипати цукром. Дати вишні пустити сік.
2. Поставити каструлю на плиту. Довести до кипіння, додати всі приправи. Якщо гвоздика у вас ціла, то перемеліть її в кавомолці. Мені попалася тільки така, ціла, так як меленої я давно не бачу в супермаркетах. Поварити всі 20 хвилин.
3. Більшу частину соусу перекласти в чашу блендера і збити в пюре. Змішати пюре з рештою цілими ягодами.
4. Подавати такий соус особливо смакує до м’яса. Приємного апетиту!