Червоний соус з болгарських перців

Соус з болгарських перців – універсальний соус, який підходить і до риби, і до м’яса.

Інгредієнти

Болгарський перець – 2 шт. великий
Рослинне масло – 1 чайна ложка
Часник – 2 зубчики
Соєвий соус – 2 столові ложки
Мед – 1 чайна ложка
Мелений коріандр – 1/ 3 чайної ложки
Лимон – кілька крапель
Сіль – за смаком

Як приготувати Червоний соус з болгарських перців

Досить таки універсальний соус, який підійде і до м’яса, і до риби. Насолода смаку регулюється лимонним соком і медом.

Покроковий рецепт

Основа приготування цього соусу болгарські перці. Не меншу роль тут грають соєвий соус, лимон, часник.
Отже, необхідні інгредієнти:

Болгарські перці промити, укласти на деко, змастити рослинним маслом, зробити проколи. Відправити перці в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Болгарські перці після запікання очистити від плівки (якщо плівка знімається погано, можна перці перекласти в поліетиленовий пакет на 10 хвилин, потім вийняти і знімати плівку). Видалити плодоніжку і насіння. Почистити 2 зубчики часнику (можна і більше, це вже за вашим бажанням та смаком), крупно порізати.

У чашу блендера відправити порізані зубчики часнику і запечений очищений перець. Подрібнити. Соус можна пюрировать до однорідного стану, а можна і до дрібних шматочком.

Додати до болгарського пюре 2 столові ложки соєвого соусу, 1 чайну ложку меду, 1 /3 чайної ложки меленого коріандру, щіпку солі і кілька крапель свіжовичавленого лимонного соку. Все перемішати.

Приготувати на пару рибне філе, попередньо посоливши і поперчив рибу.

Подавати до столу рибу на пару, заправивши її червоним соусом з запечених болгарських перців. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Харіса Паста з перцю чилі