Пряний журавлинний соус

Пряний журавлинний соус – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Покроковий рецепт

Необхідні інгредієнти…

Киньте ковіньку, мед, коричневий цукор, палички кориці, стручки кардамону, мускатний горіх, гвоздику в каструлю. Залийте водою, доведіть до кипіння, варіть 1-2 години. Ви помітите що суміш загусає.

Додати апельсинову цедру, апельсиновий лікер і імбир, перемішайте, варіть на повільному вогні ще 1-2 хвилини. Сенс в тому, що варити журавлину треба до тих пір, поки вона не розм’якшиться і не лопне. Якщо ви хочете не густий соус, зніміть з вогню. Якщо густий – варіть ще до потрібної консистенції (рідина випарується, і він загусне). Витягніть палички кориці. Подавайте до столу в неглибокій мисці кімнатної температури.

Суміш може зберігатися в закритій ємності в холодильнику 2 дні. Приємного апетиту!