Пшоняна каша з гарбузом на молоці

Пшоняна каша з гарбузом на молоці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

1. Готуємо необхідні інгредієнти. Добре, якщо вдалося придбати очищену гарбуз. Якщо немає, її потрібно добре промити, видалити насіння, нарізати великими шматками, зчистити шкірку.


2. Гарбуз ріжемо кубиками. Не треба їх робити надто великими, інакше вони будуть виглядати неакуратно до готової каші. Дрібнити теж не потрібно, гарбуз сильно розвариться і буде непомітною. Нарізані кубики відправляємо в каструлю, ставимо на вогонь.

3. Виливаємо півсклянки води, підсолюємо, варимо до напівготовності. При необхідності воду можна підливати.



4. Пшоно перебираємо, замочуємо, гарненько промиваємо. Зсипаємо в каструлю до гарбузі, доливаємо молоко. Як тільки закипить, подслащиваем за смаком. Конфорку виставляємо на мінімальний показник. Кашу злегка перемішуємо, щільно накриваємо кришкою, залишаємо нудитися близько 15 – 18 хвилин.

5. Розкладаємо порційно, обов’язково додаємо вершкове масло.