Пропонуємо приготувати з пшоняної крупи оладки. Для їх приготування підійде і вже готова пшоняна каша.
Інгредієнти
промитої пшеничної крупи – півсклянки | |
свіжого коров’ячого молока – один літр | |
пшеничного борошна – півкіло | |
води – трохи | |
сирих курячих яйця – дві штуки | |
сухих дріжджів – неповна велика ложка | |
дезодорованої олії – дві-три ст. л. | |
на свій розсуд і смак – сіль і цукор | |
банани, горішки – при подачі (за бажанням) | |
мед – за смаком |
Безсумнівно, пшоняна каша є королевою ранкових сніданків. Це не тільки яскраве, а й дуже корисний, насичений вітамінами, мікроелементами і вуглеводами блюдо. Так як це блюдо вважається висококалорійним, то його рекомендують вживати в ранковий час, протягом дня зайві калорії згоряють.
Покроковий рецепт
Промиту крупу залити кип’яченою гарячою водою і поставити на маленький режим вогню варитися близько 10 хвилин.
Додати половину порції молока, продовжити варити до густоти в’язкої. Кашу остудити.
Приготувати опару для майбутніх пшенных оладок: у склянці теплої води «розпустити» дріжджі з двома-трьома ст. л. борошна і одну ст. л. цукрового піску.
В охолоджену кашу влити решту молока, додати яєць, цукру – все добре розтерти або пропустити в блендері до консистенції густої сметани. У піднялася опару додати пару стаканів просіяного борошна та олії.
Вимісити тісто і поставити для підйому в тепле місце до повної його вистойки (приблизно 1 година).
Випікати оладки з обох сторін на сухій сковороді. Так як наближався сімейне свято, я спекла оладки у вигляді сердечок.
Готові оладки подавати з медом. Можна викласти шматочки бананів, горішки і заправити збитими вершками.