Пудинг з гарбуза з сиром

Пудинг з гарбуза з сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Соковита, смачна гарбуз, в поєднанні з сиром та полуничним варенням, створює букет неповторних смаків. Блюдо швидко готується і підійде всім любителям здорового харчування.

Інгредієнти

Гарбуз – 0.5 кг насиченого кольору, краще помаранчевого
Сир – 0.5 кг
Яйце – 4 шт
Сіль – щіпка
Цукор – 100 – 150 гр
Кукурудзяне борошно – 3 столові ложки
Маргарин вершковий – 1 столова ложка
Манна крупа – 1 столова ложка

Як приготувати Пудинг з гарбуза з сиром

Всім давно відомі корисні властивості гарбуза, в ній містяться безліч необхідних вітамінів і мікроелементів. Для тих, хто хоче мати струнку фігуру, страви з цього овочу, просто необхідні в щоденному меню. Адже в 100 гр. вареної або тушкованої гарбуза, міститься всього 25-30 калорій. Про її чудодійні лікувальні якості ходять легенди. Вона лікує майже все: нервову систему, кишечник, шлунок, серце та інше. Існує понад 200 рецептів приготування цього дива природи, її їдять в сирому вигляді, варять, тушкують, запікають, роблять пиріжки, варення і багато іншого. Цей рецепт надзвичайно смачного і соковитого пудингу, який чудово поєднується з сиром, политий полуничним варенням просто шедевр кулінарії!

Покроковий рецепт


Підготовка
Беремо гарбуз, сир, яйця.




Гарбуз ріжемо навпіл, знімаємо верхній шар шкірки овочевим ножем або кухонним. Потім витягуємо насіння, використовую для цього круглу ложку з поглибленням. Нарізаємо на шматки невеликого розміру.


Варка
Перекладає гарбуз в каструлю і заливаємо водою так, щоб вода була зверху. Багато води наливати не треба, щоб зберегти смакові якості продукту. Варимо 15 хвилин, перевіряючи готовність проколюванням виделкою ( має протыкаться). Потім зливаємо воду, що залишилася і трохи охолоджуємо.


Тепер зварену масу потрібно розім’яти, щоб вийшло пюре. Краще це робити товкачиком. Пюре має бути не сильно роздрібненням.



Підготовка сиру
Відокремлюємо жовтки яєць від білків.
Висипаємо сир, глибока миска і додаємо туди жовтки. Злегка збиваємо білки з цукром, використовуючи для цього блендер. Щоб процес проходив легше, додаємо в білки щіпку солі.


Маса пудингу
Змішуємо підготовлений сир і охолоджений гарбуз. Все акуратно перемішуємо і додаємо сметану і кукурудзяну муку. Заважаємо неквапливо і акуратно, щоб маса не осіла.



Готуємо форму для випікання
Вибираємо глибоку посуд, додаємо в неї маргарин порізаний шматочками. Зверху присипаємо тонким шаром манну крупу. Викладаємо готову масу у форму і ставимо в нагріту духовку. Випікаємо 50 хвилин при температурі 150%.

Готовий пудинг розпускає аромати, і стає зрозуміло, що він готовий. Можна його дістати і побризкати зверху розчином меду і води в пропорції: чайна ложка меду і стільки ж води.

Як подавати пудинг?
Подавати страву краще з варенням полуниці, поливаючи його сиропом. Готовий пудинг смачний як в теплом, так і в холодному вигляді.