Пюре з гарбуза і картоплі

Пюре з гарбуза і картоплі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Картоплю чистимо, нарізаємо кубиками, солимо за смаком і варимо на повільному вогні, як для звичайного пюре.

Моркву тремо на дрібній тертці, обсмажуємо в рослинному маслі. Коли морква стане м’якою, додаємо її до картоплі, продовжуємо варити.

Цибулю обсмажуємо до золотавої скоринки, перекладаємо в каструлю з картоплею.

Паралельно з цим тушкуємо гарбуз.
Для цього наливаємо олію в товстостінну ємність, наприклад, чавунець, розігріваємо, кладемо гарбуз і накриваємо кришкою, періодично помішуємо.
Хвилин через 10-15 гарбуз стемніє і стане дуже м’якою, вона готова.

Перекладаємо її до картоплі і піджарки. Всі разом варимо ще хвилин 5-7 і знімаємо з вогню.

Гарбуз можна варити разом з картоплею, смак виходить менш насиченим, але для економії часу, що такий варіант теж підійде. Якщо вирішите варити разом, пам’ятайте, що картопля вариться довше гарбуза хвилин на 10, його потрібно починати варити раніше.

З готових овочів зливаємо частина води, додаємо трохи вершкового масла, збиваємо блендером, додаємо молоко, доводимо до потрібної консистенції.

Пюре з гарбуза і картоплі стане відмінним гарніром до риби, котлет, або, як у нас, – до свинячим ребрышкам. Приємного апетиту!