Рецепт піци на молоці

Рецепт піци на молоці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготуємо всі необхідні продукти. Приступаємо до приготування чарівного тесту.



У склянці розігріваємо молоко. Додаємо сіль, цукор, дріжджі. Ретельно розмішуємо до повного розчинення.


Виливаємо суміш у глибоку миску. Додаємо борошно порціями. Розмішуємо віночком. За бажанням можна додати яйце.

Після того, як консистенція стала густою, додаємо рослинне масло. Перемішуємо ложкою.

Викладаємо тісто на стіл і вимішуємо 7-10 хвилин. Тісто виходить еластичним, до рук не липне. Працювати з таким тестом суцільне задоволення.

Відставляємо тісто в сторону, накриваємо рушником. Даємо відпочити 10-15 хвилин. Використовувати тісто можна відразу, якщо у вас немає часу в запасі. Це ніяк не вплине на підсумковий результат.

Нарізаємо дрібними кубиками ковбасу, перець кільцями, помідор півкільцями. Ковбасу я часто змінюю курячою грудкою. Але сьогодні готуємо з ковбасою.Натираємо сир на крупній тертці.

Розділимо тісто на 2 частини. Одну сховаємо в холодильник. Нам знадобитися сьогодні тільки 1 частина. Розкотимо тонкий пласт. Посипаємо борошном деко і обережно викладаємо нашу основу.


З допомогою виделки проколюємо тісто в декількох місцях, щоб воно не вздувалось, в процесі випікання.


Змастимо основу кетчупом або томатною пастою. Щедро посипаємо базиліком.Викладаємо томати, потім перець і ковбасу. Заправляємо майонезом. Посипаємо сиром і відправляємо рівно на 15 хвилин в добре розігріту духовку. Головне дістати піцу рівно через зазначений час.

Рум’яна, добре просмажена, апетитна піца готова. Bon Appétit! Харчуйтеся смачно і правильно!