Першим ділом розігріваємо духовку на 190° і в окремій чаші заливаємо стакан манки склянкою кефіру: так манка набухне і буде м’якше.
Розтоплюємо вершкове масло(маргарин) на повільному вогні і даємо трохи охолонути.
Порада: щоб випічка не гірчила ,не доводьте масло до кипіння.
Поки вершкове масло(маргарин) остигає, гарненько збиваємо яйця з цукром.
У борошно додаємо соду з сіллю і перемішуємо(я роблю це прям в своєму «мірному» стакані)
В яйця з цукром додаємо нашу набряклу манку з кефіром, розтоплене вершкове масло(маргарин) і борошно. Все ретельно перемішуємо(при бажанні можна додати ванілін).
Виливаємо тісто у форму і ставимо в духовку на 20-25 хвилин.
Через 20-25 хвилин перевіряємо наш маннік на готовність: протикаємо його в 2-3 місцях зубочисткою або сірником. Якщо не готовий, ставимо ще на 5 хвилин.
Після закінчення часу дістаньте манник(прикрасьте за бажанням) і подавайте на стіл.Приємного апетиту!