Запечена соковита біла риба під маринадом з томатів з квасолею.
Інгредієнти
Філе білої риби (камбала) – 700 – 800 г | |
Біла квасоля в томатному соусі – 1 банка (400 г) | |
Рослинна олія – 1 столова ложка (для смаження овочів) | |
Рослинна олія – 4 столові ложки (для смаження риби) | |
Борошно – 6 столових ложок | |
Ріпчаста цибуля – 2 головки | |
Морква – 2 шт | |
Паприка – жменя | |
Чорний мелений перець – за смаком | |
Сіль – за смаком |
Рибу в даному блюді краще використовувати білу, в моєму випадку це філе камбали. Підійде так само тріска, хек або яка-небудь інша біла риба, не кістлява і не водяниста. Квасоля, на мій розсуд, бажано взяти білу, так як вона більш ніжна і чудово доповнить рибне філе з овочами. Томатний соус допомагає зберегти рибку соковитою.
Покроковий рецепт
Розморозити філе білої риби.
Поки розморожується риба підготувати овочі. Моркву почистити, дрібненько нашаткувати. Ріпчасту цибулю почистити, нарізати півкільцями.
Розжарити сковороду з 3-ма столовими ложками рослинного масла. Обсмажити на олії цибулю до прозорості. Потім закинути моркву, смажити до золотистого кольору моркви. При бажанні можна додати 1 столову вершкового масла (морква придбає приємний, більш золотистий відтінок). Відкласти смажені овочі в бік.
Вже розморожене рибне філе нарізати на невеликі шматочки. У тарілку насипати 6 столових ложок борошна, додати сіль, чорний мелений перець і паприку за смаком, перемішати. Шматочки риби з усіх боків обваляти в борошні.
Розжарити сковороду з рослинним маслом. Обсмажити на олії на середньому вогні рибу, без кісток в борошні.
Смажену рибу перекласти в вогнетривку форму. Зверху викласти шар смажених овочів.
Потім викласти по всій поверхні квасолю разом з томатним соусом.
Запікати білу рибу під квасолею з розігрітій до 180 градусів духовці 5 – 10 хвилин. Подавати до столу гарячим. Приємного апетиту!