Легко і просто готуємо, з користю для здоров’я і без шкоди для фігури.
Інгредієнти
Гречка – або будь-який інший гарнір | |
Риба (хек) – 2 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Часник – 4 зубки | |
Лавровий лист – 1 шт. | |
сіль, перець, спеції – за смаком | |
томатныя паста – 2-3 ст. ложки | |
кукурудзяний крохмаль – для панірування | |
рослинне масло – для смаження |
Пропоную рецепт підливи з риби під томатним соусом. Блюдо дуже просте, але корисне і смачне. Підійде під будь-який гарнір, каші, макарони, картопля. Я готувала рибу хек, вона легко чиститься і не має дрібних кісток. М’ясо цієї риби добре перетравлюється і його використовують у приготуванні дієтичних страв, воно багате омега3 жирними кислотами, а по калорійності 86 ккал на 100 гр.продукту. В якості гарніру була гречка.
Покроковий рецепт
Рибу помити, очистити від нутрощів і плавників і порізати на шматки шириною 2,5-3 див.
Моркву і часник натерти на дрібній тертці, рибу обваляти в крохмалі і обсмажити на сковорідці в невеликій кількості олії.
Частина моркви з часником, викласти на дно каструлі або казана. Зверху покласти рибу і на неї решту моркви.
Засипати приправами, сіллю, перцем і покласти лавровий лист.
Змішати томатну пасту в чашці з водою і залити рибу. Якщо рідини мало, долити води, щоб наполовину покрила рибу.
Накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні 20-30 хв.
Якщо сильно кислий томатний соус додайте ложку цукру.
Подаємо з гречкою.
Приємного апетиту!