Риба смажена

Риба смажена – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для приготування п’яти порцій знадобиться:

Салаку очищати від луски не треба, треба тільки гарненько промити, потім через невеликий, бічний розріз під головою виймаємо нутрощі, але і це можна не робити, риба не буде гірчити.

Підготовлену рибку гарненько промиваємо, перчимо і обов’язково солимо – залишаємо на 15 хвилин.

Тим часом цибулю наріжемо кільцями товщиною приблизно 0,2-0,3 мм, і обсмажимо його на разкаленной сковорідці з соняшниковою рафинированом маслом до золотистого кольору.

Готові кільця потрібно викласти на выстеленную серветкою тарілочку, так забереться зайвий жир.

За цей час риба просолились тепер можна її панірувати в борошні і смажити на розігрітій олії. Намагайтеся струшувати надлишки борошна. Рибка маленька, тому обсмажувати її будемо близько 5 хвилин з одного і з іншого боку, до золотистого кольору.

Не варто перетримувати рибу, вона може швидко згоріти, якщо ви будете готувати багато Салаки за один раз, то поміняйте один два рази соняшникову олію.
Смажена Салака готова, додайте улюблений гарнір і їжте із задоволенням.