Терпуг дуже смачний. Влітку ми його коптимо. Не виходимо з-за столу, поки все не з’їмо. Взимку запікаю в духовці або смажу на сковороді. Кісток у цієї риби мало, за цим люблю готувати її дітям.
Інгредієнти
Терпуг – 2 для духовки вибираю невеликого розміру | |
Чебрець – пучок | |
Лимон – 3 скибочки | |
Сіль – щипотка | |
Масло – 20 мл |
Рецепт простий, підійде навіть для початківців господарок.
Покроковий рецепт
Рибу я розморозила в духовці на режим “Розморожування”. На це пішло 30 хвилин. Зате риба не спеклася, як в мікрохвильовці, не розкисла, як від гарячої води. Ці півгодини я не включила в загальний час приготування страви. Зазвичай продукти розморожують заздалегідь) Замість чебрецю можна взяти будь-яку приправу для риби.
Потрошу рибу – очищення її від луски, прибираю голову і нутрощі.
Натираю рибу сіллю, укладаю її у форму. Закладаю всередину тушок чебрець і лимон. Ставлю деко в духовку на 20 хвилин при температурі 200 градусів.
Через 15 хвилин дістаю рибу з духовки, щоб відкрити фольгу. Так за час, що залишився шкірка підрум’яниться. Фінішні 5 хвилин – і смачна риба у нас на столі!