Для того, щоб запіканка вийшла дуже ніжною, рекомендується використовувати для її приготування філе морського окуня, а вживати приготоване рибне блюдо рекомендується з білим сухим вином.
Інгредієнти
вершки жирні – 200 мл | |
філе морського окуня велике – чотири штуки | |
паприка подрібнена – на свій смак | |
перець чорний подрібнений – на свій смак | |
цибуля салатний великий – дві штуки | |
приправа каррі в порошку – дві ч. ложки | |
куряче сире яйце відбірне – одна штука | |
мелкомолотая морська сіль – на смак | |
соус кисло-солодкий – три ст. ложки | |
мускатний горіх тертий – на свій смак | |
горошок зелений свіжозаморожену – 500 гр |
Для того, щоб запіканка вийшла дуже ніжною, рекомендується використовувати для її приготування філе морського окуня, а вживати приготоване рибне блюдо рекомендується з білим сухим вином.
Покроковий рецепт
Промити дуже ретельно все рибне філе морського окуня, потім на паперовому рушнику підсушити його, якщо є кісточки, то їх необхідно видалити за допомогою абсолютно чистого пінцета. Далі рибу слід нарізати шматочками маленького розміру, підготувати форму для запікання середнього розміру з високими бортиками, змастити зсередини її рясно розтопленим жиром або вершковим маслом.
Викласти у форму рибні шматочки, приправити їх невеликою кількістю перчика, посолити зовсім трохи, весь салатний цибулю необхідно почистити, потім кільцями середньої товщини нарізати. Рівномірним шаром розкласти на подрібненої рибі колечка салатного лука, потім поставити в духовку запіканку хвилин на п’ятнадцять.
Дістати з духовки форму з рибної запіканкою, викласти по всій поверхні зелений горошок.
З курячим яйцем з’єднати вершки збити все, потім додати приправу каррі, а також мелкомолотый перець і деяку кількість солі до смаку. Крім того, насипати необхідно рівномірно подрібнену паприку солодку і тертий мускатний горіх.
У форму рівномірно влити приготований яєчно-вершковий соус. Після цього поставити хвилин на двадцять запіканку і готувати її при середній температурі. Як тільки з’явиться легка скоринка, можна виймати приготоване рибне блюдо з горошком з духовки і подавати до столу.