Ніжні рибні котлети з вершками
Інгредієнти
Філе хека – 400 грам | |
Яйце – 1 шт | |
Вершки – 100 грам або 3-4 столові ложки | |
Тостовий хліб – 5-6 шматочків | |
Часник – 2 зубки | |
Панірувальні сухарі – 2 столові ложки | |
Сіль, перець, рибна приправа – за смаком |
Яловичі, свинячі, курячі і рибні котлети, тепер невід’ємне страва нашої кухні, яке давно придумали винахідливі Французи. Але спочатку котлети готувалися на кісточці, щоб була можливість є її руками.
І ось з появою столових приладів змінилися види котлет і способи їх приготування. Котлети є дуже популярним блюдом, і не даремно займають особливе місце, як у повсякденному житті так і на святковому столі.
Покроковий рецепт
Для початку підготуємо філе хека, попередньо очистивши його від луски і відокремивши його від хребта. Потім, вже підготовлене філе, необхідно пропустити через м’ясорубку, щоб отримати фарш.
Замочити м’якуш тостового хліба у вершках, за необхідності також пропустити через м’ясорубку.
Вбити яйце, подрібнити часник через чеснокодавку, всипати рибну приправу. Сіль, перець за смаком так як не у всіх приправах присутній сіль. І гарненько перемішати.
Якщо фарш виявився занадто сухим, варто додати трохи вершків, за рахунок цього котлети будуть більш соковитими. Якщо навпаки, додайте трохи панірувальних сухарів і знову перемішайте.
З отриманого фаршу сформуйте котлети і обваляйте їх у панірувальних сухарях.
Викладіть котлети в попередньо розігріту сковороду і обсмажте з кожного боку до утворення золотистої скоринки.
Ось такі чудові котлетки вийшли. Краще всього їсти гарячими з вершково-шпинатним соусом. Приємного апетиту!!