Рибні котлети з щуки

Рибні котлети з щуки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

1 головку ріпчастої цибулі, почистити, дрібненько порізати. Розжарити сковороду з 1 столовою ложкою рослинного масла, закинути цибулю, додати 1 столову ложку вершкового масла. Смажити цибулю на повільному вогні до золотистого кольору, періодично помішуючи.

Приготувати фарш з щуки.
У риби відрізати хвіст, плавники, голову. Рибу розпотрошити, очистити від нутрощів. Щуку розрізати вздовж хребта, вирізати хребет, видалити кістки. Вийде 2 филейных шматочка. Зняти шкіру з філе. Шматочки рибного філе перекрутити на м’ясорубці. Фарш перекласти у велику глибоку чашку. Закинути в чашку смажену цибулю. Тепер взяти 2 невеликих шматочка (40 грам) білого хліба замочити в молоці (краще теплом), дати трохи постояти. Розім’яти хліб вилкою, щоб не було грудочок. Додати хлібну кашку до рибного фаршу. 2 курячих білка збити міксером до утворення міцної піни. Додати білки в миску з фаршем. Потім додати за смаком сіль і суміш мелених перців. Все гарненько акуратно перемішати.

Додати 100 мл вершків (жирність повинна бути не нижче 20 %), перемішати.

З готового фаршу можна приготувати тефтелі, рибний рулет або котлети. Для котлет: змочіть руки в теплій воді, і взявши трохи фаршу, руками сформуйте котлети потрібної величини. Розігрійте сковороду з рослинним маслом. На розпеченому маслі на середньому вогні смажте котлети з рибного фаршу до золотистого кольору. Потім котлети переверніть за допомогою лопатки, зменшіть вогонь до малого і продовжуйте смажити котлетки до готовності. При цьому краще накрити сковороду кришкою. Як варіант, такі рибні котлети можна приготувати в пароварці або запекти в духовці при температурі 170 – 180 градусів. Час запікання залежить від розміру котлет.

Приємного апетиту!