Рибний салат «Бангладеш»… вже не пам’ятаю звідки така назва салату, але те що він смачний, це точно. Якась імпровізація від салату “Мімоза”.
Інгредієнти
Яйця курячі – 5-6 шт. | |
Рибні консерви в олії (тунець або лосось) — 1 банка | |
Рис – 8 -10 ст. л. | |
Яблука – 1 шт. | |
Ріпчаста цибуля – 1 шт. | |
Вершкове масло – 80 г | |
Майонез – 200 г | |
Цукор – 1 ч. л. | |
Сік лимона – 1 ст. л. |
Подивившись на інгредієнти можна подумати, що це салат мімоза, але це не так. Смак абсолютно інший і інгредієнти також відрізняються. Родзинкою рибного салату є те, що використовуються рибні консерви в олії. Так само обов’язково повинно бути вершкове масло. Якщо дотримуватися чітко рецептурою, листковий салат виходить соковитим і смачним, не вимагаючи при цьому довгої просочення.
Покроковий рецепт
Приготувати соус для рибного салату. Олія з консервів злити в миску, додати 100 г майонезу, цукор і лимонний сік. Гарненько перемішати.
Тепер робимо рибний салат. Яйця почистити, відокремити білки від жовтків (білки сильно не ламати вони знадобляться нам на верхній шар).
Жовтки натерти на тертці. Викласти шар жовтків на тарілку.
Наступний шар рибного салату — 1/2 банки подрібненої рибної консерви.
Шар рису. Цей шар треба промазати залишилися невикористаними у соусі майонезом (зовсім трохи).
Шар дрібно натертого яблука.
Шар подрібненої риби, перемішаної з дрібно рубаним луком.
Тонкий шар дрібно натертого вершкового масла (масло можна попередньо заморозити). Заливаємо салат приготовленим соусом (крок 1) від середини до краю.
Білок нарізати пластинками і викласти красивим шаром, знову ж таки, від середини до краю. Прикрасити листковий салат на свій розсуд, в моєму випадку це смородина і м’ята. Цей рибний салат досить промаслен, тому для просочення йому буде достатньо пару годин. Тепер можна порівняти, чим же він відрізняється за смаком від салату Мімози )). Приємного всім апетиту!