Готовий рийет (паштет) з сьомги і креветок можна подавати з млинцями, намазувати на хліб, а також подавати з крекерами і тостами.
Інгредієнти
сьомга – 250 г | |
креветки – 100 г | |
сіль, перець – за смаком | |
цибуля – 2 цибулини | |
черешкової селери – 2 стебла | |
петрушки – 2 гілочки | |
лаврових листка – 2 | |
перцю горошком – чайну ложку | |
сушену м’яту – за смаком | |
вода – 750 мл | |
білого (бажано сухого) вина – 240 мл | |
вершкове масло – для смаження | |
25% сметани – ложку | |
оливкової олії – ложку | |
лимонний сік – за смаком | |
сіль – за смаком | |
копчену) солодку паприку – за смаком |
Ніжний рийет з сьомги — це французький паштет, який готується з риби і обсмаженої цибулі. Трохи додала креветок. Він має більш грубу текстуру, ніж звичайний паштет, але цей фактор анітрохи не впливає на його смак.
Покроковий рецепт
250 р свіжої сьомги посипати сіллю з перцем і настояти приблизно 10 хвилин.
1 цибулину розрізати на кілька частин і викласти в каструльку. Туди ж додати 2 стебла черешкової селери, 2 гілочки петрушки, 2 лаврових листка, чайну ложку перцю горошком і сушену м’яту за смаком.
Все це залити 750 мл води і 240 мл білого (бажано сухого) вина, помістити на середній вогонь і кип’ятити 25 хвилин.
Після в бульйон додати сьомгу і очищені креветки зі спеціями. Морепродукти поварити 5 хвилин, збавивши вогонь до мінімуму, потім зняти з плити і залишити в бульйоні на 10-15 хвилин.
Ще одну цибулину дрібно порізати ножем і обсмажити до хорошої рум’яності на вершковому маслі.
Варену сьомгу і креветки вийняти з бульйону і відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
Стекшую рибку перекласти на тарілку і розім’яти виделкою, як можна дрібніше. Креветки подрібнити в блендері (риб тожде модно в блендері. Це кому яка подобається консистенція).
Змішати варену сьомгу, креветочні пюре, обсмажену цибулю, ложку 25% сметани, ложку оливкової олії, а також лимонний сік, сіль і (копчену) солодку паприку за смаком.
Все це перемішати і пересипати в будь-яку зручну ємність для харчових продуктів.
Готовий рийет з сьомги і креветок можна замотувати в млинці, намазувати на хліб, а також подавати з крекерами і тостами.
Зберігати такий рийет рекомендується (у холодильнику) не більше трьох діб.