Сибрим з розмарином і лимоном, запечений у фользі

Сибрим з розмарином і лимоном, запечений у фользі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Давненько я нічого не готувала рибного, дуже вже захотілося. Причому такого, щоб сісти і трохи покопирсатися в кісточках :-).

Інгредієнти

Риба Сибрим – 2 шт. (дорадо або форель, сібас або лаючи риба)
Розмарин – 3-4 гілочки (або сушений 3 столові ложки)
Ріпчаста цибуля – 2 головки
Лимон – 1 шт.
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком

Як приготувати Сибрим з розмарином і лимоном, запечений у фользі

І ось представляю вам результат своїх бажань… Цілісна рибка запечена у фользі в духовці. Розмарин дає неймовірний аромат, і нічим його тут не заміниш. Цибулю і лимон поклала для соковитості рибки. У даному рецепті не обов’язково дотримуватися саме цього виду риби, можна взяти і річкову форель, дорадо, сібас…бажано лише, щоб у ній було трохи кісток ;-).

Рецепт зручний тим, що рибу можна приготувати заздалегідь, а по приходу гостей лише розігріти в духовці. Подавати можна як у фользі, так і без фольги. Готуватися все просто і головне смачно!

Покроковий рецепт

Інгредієнти.

Підготувати всі інгредієнти. Цибулю почистити, нарізати кільцями. Лимон нарізати кружальцями. Розмарин помити.

Рибу почистити, випатрати, вжалити зябра, помити. Зовні і всередині посолити, поперчити. (Для мене сибрим є однією з лідируючих риб, так як не має неприємного запаху, менш кістлява і швидко готується. Таку рибу можна часто зустріти в ресторанному меню).

Розстелити фольгу, викласти в центрі рядком цибулю і 2 кружечки лимона. (Нагадаю, що фольга має 2 сторони, одну – матову, іншу – глянцеву. Щоб блюдо швидше приготувався, стеліть фольгу глянцем вгору. На глянець покладіть продукт, загорніть блюдо. Якщо продукт загорнути не правильно і глянсова сторона виявиться зовні, фольга буде відбивати тепло, відповідно їжа буде готуватися набагато довше.

Ну і до речі… якщо печете хліб, пиріг або запікаєте іншу страву, а верх починає пригорати,накрийте готується продукт фольгою, але так, щоб глянсова сторона була зверху. Глянець буде відбивати тепло і продукт не буде горіти).

Продовжуємо… на цибулю і лимон викласти рибу сибрим.

У черевце риби покласти 1-2 гілочки свіжого розмарину .

На рибу викласти гуртки лимона і цибулі.

Загорнути сибрим (дораду) у фольгу, викласти на деко або форму для запікання. Поставити в духовку і запікати при температурі 180 градусів близько 30 хвилин.

Так, і тим кіт любить цибулька…
Що залишився лук (я нарізала трохи зайвого) я теж поклала в фольгу, сбрызнула соєвим соусом, посолила. Додала лимончик і гілочку розмарину. Загорнула все у фольгу. Запікала при тій же температурі, що і рибку, тільки на нижньому рівні. Виходить дуже смачний маринований ароматний цибулька.

А ось і рибка! Приємного апетиту!