Рис зі шпинатом і куркою – корисний, ситний і смачний гарнір на швидку руку!
Інгредієнти
Рис камоліно – 1/2 чашки | |
Цибулю зелений – невеликий пучок | |
Вершкове масло – 25 г | |
Шпинат – невеликий пучок | |
Печериці – 50 г | |
Сіль – за смаком | |
Куряче філе – 50 г | |
Суміш перців – щіпка | |
Петрушка – декілька гілочок |
Рис з куркою та шпинатом – поживний і ароматний гарнір з овочів, м’яса і рису. Готується дуже просто, легко, з доступних і бюджетних інгредієнтів. А головне – дуже швидко!
Покроковий рецепт
Подрібнити зелену цибулю на товсті кільця. Пасерувати компонент на сковорідці.
Печериці вимити і нарізати на пластинки. Додати до цибулі і обсмажувати до випаровування рідини.
Додати до обсмажених грибів з цибулею шматочки ніжного курячого філе. Обсмажити до рум’яності.
Рис камоліно ретельно промити водою, щоб позбутися від зайвого крохмалю. Додати до обжарке. Залити всі інгредієнти чашкою води і перемішати.
Шпинат і петрушку дрібно нарізати і додати до рису. Довести гарнір до смаку за допомогою прованських трав, солі, суміші перців, сушеного базиліка, розмарину або орегано.
Заправити рис шматочком вершкового масла. Перемішати гарнір і подавати до столу.
Такий рис добре доповнить овочеві салати і стане родзинкою правильного дієтичного раціону. За бажанням, масло можна прибрати з рецепту і замінити сметаною. Приємного апетиту!