Просто, смачно, ситно і недорого.
Інгредієнти
куряче м’ясо – 5 | |
мед – 1 с. л. | |
соєвий соус – 4 с. л. | |
сіль – за смаком | |
рис – 300 г | |
цибуля – 2 шт | |
морква – 1шт | |
олія соняшникова – 3 с. л. | |
чорний мелений перець – 0,5 ч. л. |
Будь-яка господиня щодня задається питанням, що приготувати на вечерю. Та так, що б і смачно і ситно і недорого. А якщо ще й самій хочеться чогось незвичайного, одним словом : хочу сама не знаю чого!
Так от, готую вже ні один раз як просто на вечерю так і курку по цьому рецепту готую на якесь свято. Соус можна приготувати заздалегідь і замаринувати в ньому нашу курочку або її частини, а можна і так як я іноді роблю в цьому рецепті. Все залежить від Вашого смаку і того, як сильно Ви любите мед. А також з цим соусом я готую свинячі реберця в духовці, тільки до них я ще додаю вишні у власному соку. Але про це іншим разом. Рис теж варимо не просто сам по собі, а з цибулею і морквою.
Покроковий рецепт
Приготуємо всі продукти що нам знадобляться
Зачистимо курку і добре промиємо, складаємо її в деко і добре солимо і перчимо з двох сторін. Заливаємо трохи соєвим соусом, десь 2 – 3 с. л. і відправляємо в духовку на максимум. Якщо Ви бачите що суховата курка. можна додати трохи олії. А тим часом ставимо варитися рис. На сковороді тушкуємо цибулю з морквою.
Десь через 40 хв перевертаємо наше м’ясо і ще запікаємо. Коли рис закипів додаємо до нього те що гасили, солимо і перчимо за смаком.
Поки м’ясо готується робимо соус з меду й залишків соєвого соусу. Перемішуємо так, щоб мед розчинився .
Змащуємо наше м’ясо соусом з одного боку і запікаємо 5 хвилин, потім з іншого боку – теж 5 хвилин. У нас повинна вийде скоринка. Всі, хто любить той сік, що утворився з м’яса, можна додати в рис.