Рис з м’ясом одне з улюблених страв більшості людей.
Інгредієнти
| аджика – 1 ст. л. | |
| парасолька кропу – 1 шт. | |
| лавровий лист – 1-2 шт. | |
| олія соняшникова – 30 гр. | |
| сіль – за смаком | |
| перець – за смаком | |
| часник – 2 зубчики | |
| морква – 2 шт. | |
| цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
| м’ясо кролика – 400 гр. | |
| рис шліфований довгозернистий – 400 гр. |
Готується швидко, і це завжди дуже ситне блюдо.
Покроковий рецепт

Дрібно нарізаємо одну головку цибулини середніх розмірів. На тертці шаткуємо дві морквини. Накаливаем чавунець і наливає в нього олію. Викладаємо в чавунець з разогревшимся маслом нарізану цибулю і моркву. Обсмажуємо до золотистого кольору цибулі, постійно помішуючи, щоб не пригоріла.
Кролика нарізаємо середніми шматками і викладаємо в чавунець з обсмаженими цибулею і морквою. Обсмажуємо м’ясо у власному соку протягом 20 – 25 хвилин. У чавунці, після того як м’ясо дасть сік, боятися що пригорить не доводиться, можна зайнятися іншою справою. Помішувати досить через кожні 5 хвилин.

Через 25 хвилин смаження м’яса у власному соку додаємо 1 літр кип’яченої води. Після того як вода закипить, кидаємо лавровий лист, парасолька кропу, дві часточки часнику і варимо ще 25 – 30 хвилин. Після цього прибираємо лавровий лист, парасолька кропу, часточки часнику, закладаємо рис і готуємо ще 20 хвилин.

Через 20 хвилину даємо страви потомитися і можна накривати стіл. З рисом і м’ясом добре приготувати часниковий соус або закуску з хрону – буде дуже до речі. Приємного апетиту!
