Рис з овочами і куркою в духовці (в горщику)

Рис з овочами і куркою в духовці (в горщику) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ніжний рис з овочами і м’ясом в духовці – смачний гарнір на швидку руку.

Інгредієнти

Цибуля – 1 шт.
Морква – 1/2 шт.
Петрушка пучок
Куряче стегно – 1 шт.
Рис камоліно – 1/2 чашки
Сіль – за смаком
Суміш перців – щіпка
Рослинне масло – опціонально

Як приготувати Рис з овочами і куркою в духовці (в горщику)

Рис в духовці з овочами і куркою – просте і дуже швидке в приготуванні блюдо з доступних інгредієнтів. Гарнір виходить ароматним, збалансованим смаком і розсипчастим. Ідеальний подачі з легкими закусками і соковитими стейками.

Покроковий рецепт

Подрібнити кубиками цибулю. Нарізати соломкою моркву.

Обсмажити компоненти на олії до рум’яності.

Подрібнити петрушку і додати до овочів в сковорідку.

Нарізати варене куряче філе або стегно на кубики і додати до обжарке з овочів. Готувати ще хвилинку.

Подрібнити кріп.

Промитий рис помістити у форму з глини. Залити водою з розрахунку 1:2. Додати овочеву обжарку з м’ясом і рубану зелень кропу. Накрити форму кришкою або фольгою і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.

Ароматний і розсипчастий рис готовий!

Блюдо наваристое, але дуже дієтичне і легке. Такий гарнір ідеально поєднується з зелений соусом, італійської заправкою, свіжими салатами, яйцями і грибними стравами. Приємного апетиту!