Рис з овочами на сковороді

Рис з овочами на сковороді – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для цього потрібно склянку рису, 1,5-2 склянки заморожених овочів, часникова і звичайна сіль, олія для смаження.
Рис необхідно брати дліннозерновой, так як саме він, на відміну від круглого, при варінні виходить досить розсипчастим. Рис ретельно промити під проточною водою поки вона не буде прозорою. Далі залити промитий рис 2,5 склянками холодної води, додати сіль і поставити на середній вогонь. Коли вода закипить, накрити каструлю кришкою, зменшити температуру до мінімальної і готувати, поки рис не вбере всю воду.

Коли рис готовий, можна приступати до наступного етапу приготування страви.

Овочі для цієї страви краще вибирати «весняні»: квасоля, горошок, кукурудза і моркву. Якщо страва готується як самостійне можна також додати кабачки або баклажани, цвітну капусту.
На сковороді добре розігріти трохи рослинного очищеного масла і обсмажити овочі в протягом декількох хвилин.

У сковороду до овочів додати готовий рис, приправивши часниковою сіллю.

Знизити температуру і томити протягом 5-10 хвилин.