Смачний розсипчастий рис з прянощами – родзинка повсякденного застілля!
Інгредієнти
Рис басматі – 1 стакан | |
Цедра апельсина – 1/2 ч. л. | |
Вода або бульйон – 2 склянки | |
Цибуля – 1 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Білий перець – щіпка | |
Розмарин сушений – за смаком | |
Рослинне масло – опціонально |
Пікантний рис з апельсиновою цедрою і розмарином – це пікантний гарнір, наповнений середземноморським букетом смаків і ароматів. Блюдо виходить розсипчастим, ароматною і дуже смачною. Такий гарнір готуватися всього півгодини, а результат точно здивує ваших близьких!
Покроковий рецепт
Подрібнити очищений і вимитий цибулю на дуже дрібні кубики.
Пасерувати інгредієнт на рослинному маслі разом з натертою цедрою апельсина або лимончика.
Додати розмарин і підсмажити компоненти ще півхвилини. Можна використовувати як сушений, так і голочки свіжого розмарину.
Всипати рис басматі, жасмін, камоліно або класичний довгозернистий. Залити інгредієнт теплою водою, м’ясним або рибним бульйоном. Гасити всі компоненти до повної м’якості рисинок.
Присмачити готову страву перцем і довести до смаку за допомогою солі. Краще всього використовувати морську сіль. Також, необхідно додати трохи вершкового масла – для насиченості гарніру і поживністю.
Подавати гарнір теплим – до овочевого салату, риби або м’ясних страв. Приємного апетиту!