Ситний сніданок, насичений вітамінами – те, що потрібно перед робочим днем.
Інгредієнти
Гарбуз – 600 г | |
Рис – 7 ст. л. | |
Молоко – 1 стакан | |
Сіль – 1/2 ч. л. | |
Цукровий пісок – 3 ч. л. | |
Вершкове масло – 20 г | |
Морква – 1 шт |
Гарбуз – один з небагатьох видів овочів, які вдається зберегти без консервації до зимових холодів. Як приємно морозним січневим ранком побачити на столі привіт з літа у вигляді каші з гарбуза, від якої так і сліпить сонцем. Гарбуз містить в собі величезну кількість вітамінів, що також не зашкодить в період холодів. Заради такого задоволення можна встати раніше і приготувати цю неймовірно смачну і ароматну рисову кашку з гарбузом. Тим більше, що особливих кулінарних навичок вона не вимагає, тільки трохи Вашого часу і терпіння.
Покроковий рецепт
Підготувати все необхідне для приготування.
Очистити гарбуз від шкірки, насіння і м’якою серцевини.
Нарізати гарбуз кубиками.
Скласти в каструлю, залити водою. Накрити кришкою і довести до кипіння. Варити 10-15 хвилин, поки гарбуз не стане м’якою.
Акуратно злити воду, дати трохи охолонути. Потовкти гарбуз в пюре.
Підготувати рис. Для цього промити його під проточною водою кілька разів, поки вода не стане прозорою. Коли рис буде погано промитий – каша не буде розсипчастою.
Додати гарбузове пюре склянку молока, цукор, сіль, рис. Поставити і постійно помішуючи варити на середньому вогні 15 хвилин.
Натерти моркву на дрібній тертці. Додати в каструлю, ретельно перемішати.
Поставити каструлю на маленький вогонь, накрити кришкою і залишити на 15-20 хвилин. Пробуйте рис, якщо він готовий – знімайте.
Викласти на тарілку і подавати з шматочком вершкового масла. Приємного апетиту!