Рис чудово «гармонує» з багатьма інгредієнтами. Ми використовували це гастрономічне якість злакового, щоб приготувати рисову кашу з куркою.
Інгредієнти
Морква – 1 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
Масло рослинне – 25 мл | |
Куряча грудка – 300 гр | |
Рис – 1 ст. | |
Вода кип’ячена – 3 ст. | |
Сіль – за смаком | |
Зелень – за смаком |
У нашому рецепті в якості м’ясної інгредієнта використовується куряча грудка без кістки. Курятина в каші доповнено подрібненими овочами: морквиною і ріпчастою цибулею. На виході рисова каша з куркою виходить апетитною, ситної, з відмінним смаком. Отже, починаємо готувати.
Покроковий рецепт
Очищаємо моркву і ріпчасту цибулю. Подрібнюємо морква, скориставшись теркою. Цибулю, очистивши від лушпиння, просто наріжемо дрібними шматочками. Отриману овочеву нарізку перекладаємо в каструлю в підігріте рослинне масло. Тушкуємо на малому вогні, іноді перемішуючи.
Паралельно наріжемо курячу грудку невеликими шматочками. Перекладаємо курячу нарізку до пасированого моркви і цибулі. Приправляємо до смаку сіллю. Тушкуємо приблизно 10 хвилин інгредієнти. За цей час добре промиємо рис.
Підготовлений рис кладемо в каструлю.
Вміст заливаємо водою, додаємо ще трохи солі за смаком.
Кашу тушкуємо під кришкою 3-4 рази перемішуючи процесі.
Готову рисову кашу можна присипати подрібненою зеленою цибулею та кропом.
Всім приємного апетиту!