Гарбуз краще вибирати яскраво-помаранчевого кольору, що говорить про її стиглості, і така гарбуз більш ароматна.

Інгредієнти
| Гарбуз – 400 гр | |
| Вода – 500 гр | |
| Рис – 200 гр | |
| Молоко – 250 гр | |
| Цукор – 1,5-2 ст. л | |
| Сіль – 1/3 ч. л. |
Рисова каша з гарбузом – це смак знайомий всім з дитинства. Часто мами і бабусі готували нам такий сніданок, а осінь – прекрасна пора для приготування цього корисного і смачного страви.
Покроковий рецепт

Очистити гарбуз від шкірки і насіння і натерти на крупній тертці. Можна нарізати на невеликі кубики, але дитині більше подобається, коли натерта, так вона виходить ще ніжнішою і ароматнішою.

Залити гарбуз склянкою води і поставити варити на повільний вогонь до напівготовності, близько 10 хв.

Промити рис кілька разів, щоб вода стала прозорою, додати воду у співвідношенні 1:2, і поставити варитися на вогонь до напівготовності, близько 15 хв.


Коли гарбуз і каша будуть практично готові, потрібно змішати ці інгредієнти в загальній каструлі. Додати 250 гр. молока, сіль і цукор за смаком і залишити нудитися на повільному вогні 15 хв.

Коли каша буде готова, можна додати шматочок вершкового масла. Вимкнути, накрити кришкою і дати настоятися каші. Не хвилюйтеся, якщо вона буде рідка, через хвилин 10 – 15 рис вбере в себе зайву воду.
