Рисові биточки (котлети) з овочами

Рисові биточки (котлети) з овочами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Відгомони казкового Сходу на російській кухні

Інгредієнти

рисова крупа – 1,5-2 ст.
заморожений болгарський перець – 200 г можна свіжий
патисон, цукіні або кабачок – 1 шт. невеликий
морква – 3 шт.
цибуля – 2 шт.
заморожений баклажан – 1/2 кг можна свіжий
соєвий соус – 2 ст. л.
гострий соус чилі – 2 ст. л.
каррі – 1/4 ч. л.
куркума – 1 / 2 ч. л.
сіль, перець – за смаком

Як приготувати Рисові биточки (котлети) з овочами

Рисові котлетки – биточки з овочами, каррі і куркумою за смаком нагадують страву східної кухні. Гостроту готового продукту можна регулювати більшою або меншою кількістю соусу чилі до овочів. Страва загалом виходить дуже ситним, легко готується. А апетитна хрустка скоринка, одержувана при смаженні котлет, сподобається навіть тим, хто не в захваті від рису.

Покроковий рецепт

1. Збираємо всі необхідні інгредієнти.

2. Рис проварюємо до стану густої клейкої маси, остуджуємо.


3. Обсмажуємо 1 цибулину до золотистого кольору, викладаємо її до каші. Ретельно перемішуємо. Присипаємо приправами: каррі і куркумою, підливаємо соєвий соус. Ще раз перемішуємо.

4. Формуємо биточки довгастої форми. Руки краще всього змочити холодною водою, рисова маса виходить дуже клейкої. Для додання форми і поліпшення смакових якостей биточки можна додатково обваляти в панірувальних сухарях.


5. Обсмажуємо з двох сторін, по 8-10 хвилин.

6. Готуємо овочеву масу-рагу. Свіжі овочі промиваємо, очищаємо.

7. Цибулю, моркву ріжемо кубиками, відправляємо на сковорідку, злегка обсмажуємо.


8. Патисон звільняємо від шкірки, нарізаємо кубиком. Додаємо на сковорідку, тушкуємо 5 хвилин під закритою кришкою.

9. Викладаємо на сковорідку заморожені овочі: баклажани та перець, перемішуємо. Продовжуємо тушкувати в закритому вигляді ще хвилин 7.

10. Додаємо до овочів гострий чилі, ще трохи каррі, куркуми, сіль, чорний перець. Тушкуємо до готовності. Знадобиться ще хвилин 10.

11. Страви викладаємо на тарілку. Його можна їсти в гарячому, теплом або навіть холодному вигляді.