Котлети з нуту

Котлети з нуту виходять дуже смачні і ароматні. Підходить для вегетаріанців.

Інгредієнти

Горох нут – 1 стакан
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Часник – 3 зубчики
Зелень заморожена – 70 гр.
Борошно – 3 столові ложки
Яйце куряче – 1 шт.
Масло рослинне – 3-5 столових ложок
Чорний кмин – 1 столова ложка
Зіра – 1 столова ложка
Куркума – 1,5 столової ложки
Каррі – 1 столова ложка
Кумін – 1 столова ложка
Гарам масала – 1 столова ложка
Коріандр цілий – 1,5 столової ложки
Кардамон зелений – 3 шт.
Сіль – за смаком

Як приготувати Котлети з нуту

Не дуже складне в приготуванні блюдо. Інгредієнти легко знайти в магазині або на ринку. Не вимагає витрат часу.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для приготування котлет з нуту.

Нут попередньо замочить на 6-7 годин, потім відварити близько 45 хвилин в злегка підсоленій воді.

Змішати гарам масалу, каррі, куркуму, зіру, чорний кмин і кумін.

Перетерти В блендері коріандр і кардамон.

Додати в блендер відварений нут. Перетерти.


Потім додати цибулю, часник і зелень. Все перетерти.

Додати спеції, сіль і яйце, добре перемішати.


Сформувати котлетки, обваляти їх у борошні з обох сторін і обсмажити на середньому вогні до готовності на сковороді з розігрітим рослинним маслом.





Блюдо готове. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Кебаб з картоплі і квасолі