Веганські котлети.
Інгредієнти
Рис – 1 склянка | |
Олія для смаження – 2 столові ложки | |
Цукіні – 1 штука | |
Консервований зелений горошок – пів склянки | |
Панірувальні сухарі – 400 грам | |
Цибулина – 1 штука | |
борошно – 2 столові ложки | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком | |
Часник – 2 зубчики | |
Петрушка – 1 пучок. |
Цей рецепт рисових котлет ідеально підійде для того моменту , коли хочеться чого-то нового. Плюс страви в тому, що готується воно досить швидко. За умови звареного рису, приготування займе не більше 15 хвилин. До речі, це відмінний спосіб утилізувати залишки вчорашнього звареного рису.
Покроковий рецепт
Рис відварити в підсоленій воді. Змішати варений рис з консервованим горошком.
Натерти на дрібній тертці цукіні, дрібно порізати цибулю (цибулю можна пропустити через м’ясорубку), дрібно нарізати петрушку, подрібнити пару зубчиків часнику. У мисці змішати натертий цукіні, дрібно порізану цибулю, петрушку, подрібнений часник. Додати сіль і перець за смаком. Також додати розсіл з банки з горошком (приблизно 1/3 склянки). Так як рис досить прісний продукт, потрібно додати трохи рідини. Завдяки цьому, страва буде соковитіше.
З’єднати дві маси. При необхідності підлити ще рідини, підсолити. Якщо ви переборщили з розсолом і маса стала рідкувата, тут і знадобиться борошно. Додавати борошно по чайній ложці, поки маса не стане такої консистенції, з якої буде зручно ліпити котлети.Розігріти в сковороді рослинне масло. Сформувати з маси котлети, обваляти в панірувальних сухарях.Обсмажити котлети з двох боків до появи золотистої скоринки. Подавати з томатним соусом.