Різдвяне печиво

Різдвяне печиво – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Маргарин розм’якшити при кімнатній температурі і перекласти його в ємність. Додати цукор. Зняти з лимона цедру. Якщо лимона у вас немає, можете замінити його на апельсин, теж буде смачно. Додати 1 / 2 чайної ложки цедри.

Додати 1 / 2 чайної ложки ванілі, молока,яйце і ретельно перемішати.

Я подивилася на тісто (здалося мало) і вирішила зробити подвійну порцію. Так що, я додала два яйця і 8 чайних ложок молока.

Змішайте все, щоб маса була повітряної без грудочок.

Тепер, борошно просіяти через сито, 4 склянки. Додати 1 / 2 чайної ложки солі і 3 чайні ложки порошку для випічки. Тепер всі інгредієнти кинути в міксер і ретельно змішати.

Перед прокаткою тісто треба охолодити. Я зазвичай ділю тісто на три частини: просто взяти третину тісто і покладіть його на шматок паперу для випічки. Потім помістити другу частину зверху і трохи придавити тісто. Його буде легше потім розгорнути.

Оберніть тісто і поставте в холодильник на годину перед використанням, або, якщо ви поспішаєте на 20 хвилин у морозилку. Я завжди кладу в морозилку.

Поки тісто охолоджується зробимо з яєчного жовтка глазур: Відокремте білок від жовтка. Кожен жовток в окремий посуд, для того щоб пофарбувати жовтки, а потім і печиво. У кожен яєчний жовток додати 1 чайну ложку води і перемішати.

Тепер додайте кілька крапель харчового барвника до кожної страви. На новорічні, різдвяні свята я завжди використовую зелений…. Потім просто перемішати разом за допомогою виделки.

Тепер повторіть те ж саме з червоним.

Тепер я перемешаю червоний і зелений, щоб спробувати вивести чорний колір.

Далі, присипати гладку поверхню борошном. Взяти 1 диск тесту з морозилки і укласти його на посипаний місце борошном.

Розкачати тісто качалкою від центру до краю. (Не розгортайте тісто дуже тонко, а то печиво буде жорстким).

Тепер починається найцікавіше! Взяти формочки покласти їх на тісто і трохи придавити. Намагатися розташувати формочки так, щоб менше залишалося невикористаного тесту.

Лист злегка змастити маслом або посипати борошном (можна постелити пергамент, теж чудово).

Зараз буде справжнє веселощі! Пензликом з м’якою щетиною розмалювати поверхню печива. Переконайтеся, що щетина дуже м’яка (для акварелі), інакше поверхня тесту можна подряпати.

Звичайно чорний виглядає не дуже, але варіантів у мене немає.

Продовжуйте фарбувати печива у відповідності з побажаннями. Закінчивши, запікати при температурі 190-градусів протягом приблизно шести хвилин. ВАЖЛИВО: Дивіться, щоб печиво не стало коричневим, інакше смак буде не той. Просто переконайтеся, що вони пропеклися і витягуйте (але 6-ти хвилин цілком достатньо). Ось як вони виглядають при витяганні з печі. Видалити їх з дека і дати охолонути на решітці. Але зачекайте … ми ще не закінчили.
Тепер, ці Діди Морози і Ялинки дуже красиві, але я думаю ще зробити їх красивіше.

900 грам цукрової пудри насипати в миску …Додати близько 1 / 2 склянки молока … І пару столових ложок білка. Змішати інгредієнти, потім помістити в кондитерський мішок з дуже тонкою насадкою (у мене мішок Ziploc з маленьким отвором).

Не судіть себе занадто серйозно, просто розважайтеся! Це буде прекрасне Різдвяне печиво для малюка! Для сніговиків, просто вичавити глазур на них по всій поверхні.

Вам здається мало прикрас, не соромтеся, додавайте свої варіанти.

Ось деякі з моїх шедеврів.

Ці печива можуть просто стати частиною вашої традиції Різдва та Нового року, як у мене багато років тому.
Приємного апетиту! Удачі в Новому році!