Беріть рецепт на озброєння і, обов’язково, приготуйте, адже капуста виходить дуже смачною! Цей рецепт дуже простий, і на смак він теж приголомшливий.
Інгредієнти
капуста брокколі – 5 чашок маленьких суцвіть | |
рис для різотто або рис арборіо – 1 чашка | |
овочевий бульйон – 3 чашки | |
подрібнений сир чеддер – 1 чашка | |
часник, нарізаний – 5 зубчиків | |
оливкова олія – 2 столові ложки | |
масло вершкове – 2 столові ложки | |
сіль – 3/4 чайної ложки | |
перець – 1/4 чайної ложки |
Після ситного Новорічного свята пора задуматися про правильне харчування, більш легені і менш калорійне блюдо. З вершковим сиром чеддер і повноцінної дозою овочів, цей рецепт, безумовно, переможець тижня.
Покроковий рецепт
Нагрійте оливкову олію великий антипригарній сковороді, вогонь середній. Викладіть в сковороду суцвіття брокколі, нарізаний часник, 1/4 чайної ложки солі і перець. Готуйте, поки капуста брокколі не стане м’якою, близько 5-7 хвилин, періодично помішуючи. Перекладіть брокколі на тарілку і відкладіть в сторону.
У цю ж сковороду закиньте рис і залийте овочевим бульйоном. Додайте 1/2 чайної ложки солі, перемішайте. Доведіть до кипіння на сильному вогні, потім накрийте кришкою і зменшіть вогонь до середнього або меншого. Варіть на повільному вогні 30 хвилин.
Відкрийте сковороду і, спробувавши, переконайтеся, що рис розсипчастий і готовий. Додайте сир чеддер і перемішайте з рисом. Готуйте, поки він не розтане.
Додайте брокколі і масло в сковороду до рису. Заважайте, поки брокколі не нагріється, а масло не розтане.
Подавати до столу поки гаряче блюдо. Воно добре як самостійне блюдо, але можна подавати як гарнір. Приємного апетиту!