Різотто – пікантне і дуже легке блюдо.

Інгредієнти
| Рис цілий шліфований – 300гр. | |
| Мідії варено – морожені – 400гр. | |
| Кальмар філе чищений – 300гр | |
| Морква – 1 велика. | |
| Цибуля ріпчаста – 2 великі. | |
| Часник – 4 зубки. | |
| Спаржева квасоля – 300гр. | |
| Вино біле сухе – 150мл. | |
| Олія – для смаження. краще оливкову | |
| Масло вершкове – 70гр. | |
| Соєвий соус – 30-50мл. | |
| Спеції – за смаком. Орегано, перець чорний мелений. | |
| Зелень петрушки – за смаком. | |
| Вода – 1 літр. |
Італійська кухня давно стала улюбленою в нашій родині з – за своїх гастрономічних якостей! Так само давно адаптувалася під наші продукти і смаки. Завжди можна знайти щось в холодильнику, зімпровізувати і зробити свято на вечерю! Були б лише основні інгредієнти.
Покроковий рецепт

Насамперед нам потрібно приготувати овочевий бульйон. Для цього крупно нарізаємо підлогу морквини, 1 цибулину, спаржеву квасолю і стебло петрушки. Все це відправляємо в окріп, зменшуємо вогонь і залишаємо на 10 хвилин.

Поки бульйон нудиться, розморожуємо мідії, кальмари нарізаємо довільними шматочками.

Для обжарювання шаткуємо моркву соломкою, цибулю півкільцями. Часник розрізаємо вздовж на дві половинки.

У нагріту сковороду з товстим дном додаємо олію і обсмажуємо хвилину часник, після його викидаємо. Пару хвилин обсмажуємо цибулю, додаємо моркву і ще через 2 хвилини рис. Все заливаємо склянкою вина, на середньому вогні постійно заважаємо до повного випаровування алкогольного аромату. Починаємо поступово ополоником підливати бульйон з овочами. Процес цей триватиме 15 – 20 хвилин, до повного насичення вологою рисових зерен.



Після додаємо мідії, кальмари, все це постійно заважаючи. Заправляємо соєвим соусом, вершковим маслом. Додаємо улюблені спеції. Накриваємо кришкою і на самому малому вогні даємо потушиться хвилин 7. При подачі прикрашаємо зеленню, при наявності – дрібно тертим пармезаном.
Приємного апетиту!
