Важливим доповненням повинен бути соєвий соус, маринований імбир і васабі.
Інгредієнти
Рис круглозерний великий – 2 ст. | |
Сирний сир – 1 баночка | |
Авокадо – 1 шт. | |
Креветки – 500 р. | |
Листя норі – 5 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Лавровий лист – 3-4 шт. | |
Перець горошок – 3-4 шт. | |
Часточка лимона – 1 шт. |
Хочете здивувати гостей, приготуйте японські роли. Основні інгредієнти: листя норі, рис, креветки, авокадо і сирний сир. Інгредієнти можна змінювати за смаком.
Покроковий рецепт
Ставимо каструлю з водою на вогонь, додаємо сіль, лавровий лист, перець горошок, часточку лимона, доводимо до кипіння. Занурюємо креветки у киплячу воду, доводимо до кипіння, варимо 1 хвилину. Викладаємо на тарілку, остуджуємо, очищаємо.
Рис промиваємо, заливаємо 4 склянки води, варимо до готовності. Зливаємо, промиваємо трохи холодною водою, даємо стекти воді.
Авокадо очищаємо, ріжемо на шматочки. На стіл кладемо спочатку пакет або спеціальну рогожу для приготування суші, зверху лист норі. На лист тонким шаром розподіляємо рис, притискаємо його.
Смужкою укладаємо начинку (креветки, авокадо, сирний сир). Від краю відступаємо кілька сантиметрів.
Щільно згортаємо рулетом з допомогою пакета.
Розрізаємо на порційні шматочки, складаємо на тарілку. Подаємо з соусом. Приємного апетиту!