Ромовий крем для випічки і десертів

Ромовий крем для випічки і десертів – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Вершковий крем з ромом – ідеальний для будь-яких десертів!

Інгредієнти

Вершки жирні (понад 33%) – 250 г
Цукор – 120 г (або за вкусу0
Ванільна есенція – за смаком
Ром – 2 ст. л.
Какао – 1 ст. л.

Як приготувати Ромовий крем для випічки і десертів

Ромовий крем для торта, тістечок і солодких фруктових десертів – ніжний акцент ваших страв з ноткою пікантності. Повітряний і ароматний крем готуватися швидко, просто і дуже легко – під силу навіть новачку!

Покроковий рецепт

Жирні вершки перекласти в ємність для збивання.

Додати цукор і ванільну есенцію. Якщо есенції немає, можна замінити компонент на зерна з ванільного стручка, ванільний сироп або цукор.

Просіяти какао і злегка перемішати масу. Збити крем до однорідної консистенції, щоб не було грудочок з какао-порошку. Потрібно стежити за тим, щоб крем не перевзбить, інакше почне відокремлюватися масло і продукт буде зіпсований.

Влити ром. Злегка перемішати крем віночком. Краще всього вибирати пряний ром або темні сорти. Алкоголь можна замінити на ромову есенцію або на інший вид – коньяк або кавовий лікер.

Ароматний крем готовий! Він виходить м’яким і ніжним, проте добре тримає форму, не тече і швидко застигає.

Таким кремом можна змащувати бісквіт, коржі для торта, тістечка, подавати до тарталеткам або заправляти фруктові салати. Приємного апетиту!