Для любителів ситних перших страв пропонується рецепт щей, основа яких – квашена капуста. Смачно і смачно!
Інгредієнти
М’ясо – 400 гр | |
Капуста квашена – 350 гр | |
Картопля – 4 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Масло рослинне – 30 мл | |
Паста томатна – 1 ст. ложка | |
Зелень сушена – за смаком | |
Сіль – за смаком | |
Спеції – за смаком |
Готувати щі з квашеної капусти ми будемо на м’ясному бульйоні. Підійде, в принципі, будь-який сорт м’яса, це може бути і курка. М’ясний інгредієнт відварюємо до готовності, інші подробиці реалізації рецепта в нашому кулінарному описі з фото.
Покроковий рецепт
Отже, м’ясний бульйон для наших домашніх щей готовий. Першим ділом ми відправимо в каструлю квашену капусту. Тільки перед викладенням ми її гарненько промиємо і відкинемо на друшляк, щоб злити зайву рідину. Відправляємо приготовану порцію квашеної капусти в каструлю.
Чекаємо закипання, зменшуємо вогонь. В цей час картоплю очистимо й наріжемо його великими часточками. Картопляну нарізку відправляємо в каструлю до капусти. Варимо до повної готовності картоплі і капусти. Час – приблизно близько 1 години.
Далі для щів підготуємо овочеву нарізку, яка буде складатися з моркви і цибулі. Подрібнюємо зручним для вас способом.
Овочеву нарізку пасеруємо на рослинній олії на сковороді з додавання невеликої порції томатної пасти.
Готову овочеву пасеровку переправляємо в каструлю. Пробуємо на смак, за необхідності присмачую своїми улюбленими спеціями і сіллю. Ми ще додали сушеної зелені, але можна і свіжою.
Готові щі з квашеної капусти подаємо разом зі сметаною або майонезом. Приємного всім апетиту!