Ароматні макарони запечені під сиром…ммм, ну дуже смачно!
Інгредієнти
Для соусу: | |
Макарони – 750 гр | |
Вершкове масло – 1/2 склянки | |
Шафран – щіпка | |
Борошно – 1/2 склянки | |
Молоко – 1 1/2 літра | |
сир Чеддер – 2 склянки тертого сиру | |
Сир Гауда – 1 склянки тертого сиру | |
Сир пармезан – 2/3 склянки тертого сиру | |
Часник – 1 столова ложка часникового порошку | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Паприка – 1 ложка солодкої паприки | |
Мускатний горіх – щіпка | |
Бульйон – 2 кубики курячого бульйону | |
Вершкове масло – 2 столові ложки | |
Панірувальні сухарі – 1 склянка | |
Для рулету з фаршу: | |
Фарш – 1 кг яловичого фаршу | |
Яйця курячі – 1 шт. | |
Панірувальні сухарі – 2/3 склянки | |
Молоко – 1 стакан | |
Часник – багато, близько 1 столової ложки порошку | |
Приправа – 1/2 кубика Knorr для цибульного супу | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Вустерський соус – 2 столові ложки | |
Кетчуп – 2 столові ложки |
Запіканка з макаронів з сирним соусом і м’ясних рулетом з яловичого фаршу.
Покроковий рецепт
Приготування макаронів і сирного соусу.
Спочатку розігрійте духовку до 175 ° C і зваріть пасту по інструкції. Масло розтопити на середньому вогні, потім зніміть з вогню і додайте шафран. Перемішайте, щоб шафран пустив аромат і дав колір. Додайте борошно, збийте вінчиком. Потім додайте молока і поверніть на вогонь на 10 хвилин. Соус повинен густіти, але не закипати (при цьому треба постійно помішувати). Коли почне гуснути, додайте залишилися спеції і перемішайте. Зніміть з вогню і додайте сири. Тепер суміш точно загусне. Відрегулюйте смак приправами, накрийте кришкою і відкладіть в сторону. З приготовленої на початку локшини злийте воду, додайте соус, перемішайте. Перекладіть все в вогнетривке блюдо, додайте 2 ложки масла і перемішайте. Присипте зверху панірувальними сухарями і поставте в духовку.
Випікайте макарони з сиром близько 20 хвилин або до золотистого кольору. По приготуванні, відкладіть запіканку з макаронів в бік. А поки…
Приготуємо м’ясний рулет з фаршу.
Розігрійте духовку до 175 ° C. У великій мисці змішайте всі (краще руками : )). Форму змастіть маслом і обсипте сухарями. Потім у форму викладіть м’ясну суміш. Випікайте близько години, до готовності. Злийте зайву рідину і дозвольте відпочити, ну хоча б близько 15 хвилин. Наріжте приготований рулет з фаршу, і подавайте до столу з запіканкою з макаронів з сирним соусом.
Я вирішила, що до цієї страви підійде ще й спаржа, полита олією і присипана крупною морською сіллю і перцем. Приємного апетиту!