Медові, розписані глазур’ю пряники -це не просто ароматний смакота, але і незвичайний сувенір, який можна подарувати на будь-яке свято, будь то Різдво, День Народження, Великдень!
Інгредієнти
Для тіста: | |
меду – 200 грам | |
вершкового масла – 200 грам | |
борошна – 400 грам | |
яйця – 3 яйця одне піде для змащування пряничка | |
кориці – 2 чайних ложки | |
лимона – 1/2 цедри | |
ваніль, імбир, мелена гвоздика – за смаком | |
солі – щіпка | |
Для глазурі: | |
білок – один | |
цукрової пудри – 250 грам | |
барвник (харчовий або натуральний) – за бажанням |
Медові, розписані глазур’ю пряники -це не просто ароматний смакота, але і незвичайний сувенір, який можна подарувати на будь-яке свято, будь то Різдво чи День Народження.
Можна поекспериментувати з формою і випекти пряники, відповідні до антуражу конкретного свята. Випечені в домашніх умовах прянички не будуть містити ніяких штучних барвників та інгредієнтів, вони досить довго зберігаються, мають вабливий аромат і незабутній смак. Що вже говорити про дітей, адже незвичайна форма пряника сама по собі буде для них цікава.
Покроковий рецепт
У невелику каструльку потрібно вилити мед, додати до нього порзане дрібними шматочками масло і поставить суміш на слабкий вогонь. Нагрівати, постійно помішуючи, поки масло повністю не розтане. Знімайте з вогню, додайте сіль, протерту цедру лимона, прянощі і 2 яйця. Ретельно вимісіть все інгредієнти.
Підготуйте просіяне борошно і замісити пластичне тісто: воно має бути однорідним, по густоті і консистенції схожим на дитячий пластилін. Тісто обернути харчовою плівкою і поставити в холодильник. Вже перед випіканням тісто потрібно дістати і дати йому нагрітися. Коли тісто помягчеет, можна приступати до випічки.
Розкочується пласт товщиною в 6 – 7 міліметрів, з якого вирізаються прянички. Можна використовувати різноманітні трафарети – чим не обыкновеннее, тим краще: зірочки, чоловічки, машинки, метелики, сердечка. Так як скоро великдень, я зробила овальні печеньки, у вигляді яйця.
Деко вистилається вощеним папером, на неї розкладаються прянички – яєчка. Випікати в духовці поки вони не підрум’яняться.
Тим часом можна приготувати глазур. Для цього білок збивається з цукровою пудрою. Нанесіть її на поверхню подостывших пряничка. Постарайтеся зробити незвичайний візерунок: смужки, крапочки та інше…
Порада: глазур легко можна зробити і різнобарвною. Трохи соку чорниці додасть блакитний відтінок, буряк – рожевий, моркву – помаранчевий, лимонний сік – жовтий, а чорна смородина – фіолетовий.