Рубані котлети з курячого філе

Рубані котлети з курячого філе – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рубані котлети з курячого філе – прекрасне дієтичне блюдо. Легкі і соковиті котлети продуться до смаку кожному.

Інгредієнти

куряче філе – 500 гр
яйце – 1 шт
борошно – 100 гр
сметана – 100 гр
сіль – за смаком
рослинне масло – для смаження

Як приготувати Січені котлети з курячого філе

Про користь м’яса курки можна говорити дуже багато і дуже довго. Його використовують як основу багатьох дієт. Корисна курка не тільки тим, хто бореться із зайвими кілограмами, але і людям, які дотримуються дієти за медичними показаннями. Особливою популярністю користується куряче філе.

Рубані котлети з курячого філе стануть чудовою прикрасою не тільки звичайного обідньої, але й святкового столу. Для того щоб їх приготувати нам потрібно не так багато інгредієнтів: куряче філе, яйце, сметана, борошно сіль. Готувати їх будемо на звичайній сковороді.

Покроковий рецепт

Для початку відділити філе від кістки. Можна використовувати відразу готове філе.

Філе наріжемо на дрібні шматочки розміром не більше 1 див. Дрібна нарізка додасть нашим котлет соковитий смак. Ще один плюс такої нарізки – збережеться оригінальний смак курячого філе. А так само не треба діставати м’ясорубку, щоб приготувати фарш, тобто час приготування скоротитися.

Тепер перекладаємо всі необхідні інгредієнти в одну ємність: подрібнене куряче філе, яйце, борошно, сіль, сметану. Жирність сметани можна використовувати будь-яку, на ваш розсуд, у мене 15%. Щоб зберегти ніжний смак філе, не потрібно додавати ніяких приправ, які будуть його перебивати. Котлети і без цього вийдуть смачні.

Добре змішуємо всі інгредієнти. Котлетна консистенція повинна вийде густе тісто. Якщо консистенція у вас занадто рідка, можете додати ще борошна, смак від цього не погіршиться. А якщо навпаки, занадто густа, тоді додаємо яйце.

Розігріваємо сковороду з додаванням рослинної олії. Ми не будемо формувати котлети руками, і обвалювати їх у борошні, як зазвичай. Беремо столову ложку і котлетну масу викладаємо на сковороду, як звичайні оладки. Обсмажуємо з обох боків до готовності. У котлет повинна вийде золота скоринка. Філе готується дуже швидко, при цьому, час смаження складає не більше 10 хвилин.

Готові котлети знімаємо зі сковороди в роздаткове блюдо, прикрашаємо за бажанням. З таким котлеткам поєднуватися буде будь-який гарнір. Приємного апетиту!