У святкове меню можна включити закусочні пряні рулетики з баклажанів з бурякової начинкою, які готуються дуже швидко.
Інгредієнти
відварений буряк – 50 г | |
великі баклажани – 3 штуки | |
легкий майонез – 3 ст. ложки або менше за смаком | |
рожевий мелений перець – за смаком | |
твердий легкоплавкий сир – 130 г | |
кам’яна сіль тонкомолота – за смаком | |
велика часточка часнику – одна штука |
У святкове меню можна включити закусочні пряні рулетики з баклажанів з бурякової начинкою, які готуються дуже швидко.
Покроковий рецепт
Пропустити Через прес очищену часникову часточку, потім дрібно натерти сир, з’єднати ці компоненти в одній мисці, додати терту варену буряк, насипати за смаком рожевий перець.
Далі в цю посудину насипати трохи солі, додати легкий майонез, перемішати ретельно приготовану бурякову пряну начинку, накрити посуд з нею плівкою і прибрати в холодильну камеру.
Нарізати тонкими поздовжніми пластинами всі промиті баклажани, перекласти їх в довгий пластиковий контейнер, насипати сіль, акуратно перемішати і залишити приблизно на десять хвилин.
По закінченні вищевказаного часу промити баклажанові пластинки, потім перекласти їх на обробну дошку і повністю обсушити, після цього на слабкому вогні розігріти сковорідку.
Влити олію і розжарити його, обсмажити в ньому до приємної золотистої скоринки всі баклажанові пластинки, як тільки вони будуть готові, охолодити їх і розкласти на столі.
На край кожної пластинки викласти невелику кількість пряної бурякової начинки, потім всі заготівлі по черзі згорнути в рулетики.
Відправити приготовану закуску в холодильну камеру, а перед подачею до столу закусочні рулетики рекомендується прикрасити волоськими горішками або будь пряною зеленню.