Рецепт чорносливу з горіхами дуже простий, він виходить дуже смачним, і зовсім не схожим на звичайний домашній десерт, він більше нагадує дороге ресторанну страву!
Інгредієнти
чорнослив – 300 гр. | |
сметана – 1 пакет | |
цукор – 5 ст. л. | |
горіхи – 100 гр. |
Смачний і корисний чорнослив може стати прекрасним десертом, який ідеально підійде для святкового столу!
Покроковий рецепт
Для приготування десерту мені знадобилися такі інгредієнти: чорнослив, сметана, цукор і горіхи.
Спочатку необхідно чорнослив залити теплою водою і залишити настоюватися.
Волоські горіхи висипаємо на сковороду і обсмажуємо, ретельно перемішуючи, щоб не підгоріли і рівномірно обжарились.
Смажених горіхів даємо повністю охолонути і очищаємо їх максимально від лушпиння.
У миску вливаємо сметану і додаємо 5 столових ложок цукру, збиваємо міксером.
* якщо сметана домашня, то довго не збивайте, щоб не вийшло масло.
Тепер приступаємо до складання десерту.
З чорносливу повністю злити воду.
В скляну ємність налити трохи сметани.
Начиняємо чорнослив горіхом. Готові чорнослив викладаємо в сметану, коли готовий перший шар чорносливу, поливаємо його сметаною.
Таким чином начиняємо чорнослив горіхами і поливаємо сметаною, поки не зробимо все чорнослив.
Готову страву зверху прикрасити горіхами. Дати настоятися 1 годину і можна подавати на стіл.
Сметана просочує чорнослив і виходить дуже ніжний і приємний смак.
Всім приємного апетиту!