Цей салат не тільки дуже смачний, але і дуже красивий. Його дуже легко готувати. Плюс в тому, що його можна приготувати заздалегідь. Особливо актуальне на день народження або Новий рік.
Інгредієнти
Мариновані гриби – 400 грам | |
Зелена цибуля – 50 грам | |
Петрушка – 30 грам | |
Картопля – 4-5 бульб | |
Мариновані огірки – 200 грам | |
Морква – 2 штуки | |
Варена куряча грудка – 350 грам | |
Майонез – 180 грам |
Спробуйте приготувати цей салат з маринованими грибами. Впевнена, всі гості будуть їсти з великим апетитом нахвалювати господиню ;). Пропоную цей салат включити в меню свята, щоб здивувати сім’ю і гостей.
Покроковий рецепт
Промити і нарізати зелений лук і петрушку.
Зварити до готовності картоплю і моркву. Потім дати овочам охолонути і натерти на крупній тертці.
Відварити курячу грудку в солоній воді. Витягти м’ясо з води, остудити, нарізати кубиками. Нарізати на шматочки мариновані огірки.
Тепер зібрати салат. Взяти глибоку чашу, а краще всього форму для пирога зі знімним дном. Вистелити харчовою плівкою дно.
На дно викласти мариновані гриби ніжками вгору. Присипати гриби спочатку зеленим цибулею, а потім петрушкою (всі розрівняти вилочкою по поверхні).
На зелень викласти шар тертої картоплі, шар змастити майонезом.
Далі йде шар солоних (або маринованих) огірочків. Розкласти їх по всій поверхні. Слідом – шар тертої моркви.
Далі, шар порізаної курки і рясно змащуємо майонезом.
Закінчуємо все тертим сиром. Салат прибрати в холодильник години на 3 мінімум, можна і на всю ніч.
Перед подачею салат потрібно витягнути. Накрити форму плоскої великою тарілкою і перевернути форму. Таким чином, салат опиниться на тарілці. Зняти харчову плівку. Салат «Грибна поляна» готовий. Подавайте до столу. Їжте із задоволенням!