Салат Капрезе – популярне італійське блюдо, доповнюється пармською шинкою, заправляється пряними травами, оливковою олією і бальзамічним оцтом.
Покроковий рецепт
1. Листя базиліка промивають і дрібно нарізають.
2. Помідори співають, і ріжуть на тонкі кільця. Сир моцарела ріжуть кільцями (якщо сир великий, розрізають колечка ще раз навпіл).
3. Беруть красиве блюдо і викладають по краях тарілки помідори і сир, чергуючи овоч з сиром.
4. У центр тарілки викладають красиво скручену пармську шинку. Зверху все посипається рубаним базиліком і прованськими травами.
5. Сбрызгивается салат Капрезе оливковою олією і бальзамічним оцтом (останнє – за бажанням). Подають охолодженим Приємного апетиту!