Такий салат може зберігатися навіть без холодильника. Просто приберіть його в прохолодне і темне місце у квартирі. Виходить три банки салату – 600-700 гр.
Інгредієнти
Помідори – 1,5 кг. Можна великі в нарізку | |
Цибуля – 1 кг. | |
Петрушка – 100 гр. | |
Часник – 6 зуб. Дрібно нарізати | |
Маринад -1 літр | |
Оцет – 1 ст. ложка | |
Сіль – 1 ст. ложка | |
Цукор – 3 ст. ложки | |
Оцет – 1 ст. ложка | |
Соняшн.масло – 1 ст. ложка |
Це самий смачний салат, який робить моя мама.
Оригінальний і дуже природний смак помідорів, цибулі і зелені.
Прекрасна закуска взимку і улюблені ласощі до свіжого врожаю.
Інтерес полягає в тому, що не потрібні цілі помідори, можна використовувати трохи пом’яті і великі, які не підуть в інші заготовки і зберігаються вони чудово.
Покроковий рецепт
1. Помідори миємо й добре висушуємо. Вирізаємо плодоніжки.
2. Готуємо банки. Нам знадобитися три стерилізовані банки на 600-700гр.
3. Якщо помідори не дуже великі ріжемо на часточки, великі екземпляри можна порізати кружальцями.
4. Дрібно ріжемо часник і кладемо на дно банки. Так само покласти листок лаврового листа і 5-6 горошин чорного перцю.
5. Чистимо, миємо й нарізаємо цибулю кружечками. Викладаємо шар цибулі на часник.
6. Далі невеликий шар зелені петрушки, різати не обов’язково, можна викласти великими листочками.
7. Викладаємо шар помідорів.
8. Далі викладаємо шарами – цибуля петрушка – помідори. У банку виходить 3-4 шари помідор.
9. Банки ми заповнили. Готуємо маринад – кип’ятимо літр води, цукор і сіль.
10. Заливаємо маринадом банки, зверху на маринад наливаємо ложку соняшникової олії. Стерилізуємо 15-20 хвилин.
11. Знімаємо банки з вогню , заливаємо ложку оцту 9% в кожну банку і закатуємо. Для додаткової стерилізації можна укутати банки в ковдру ще на вісім годин.