Салат на зиму Мамині помідори

Салат на зиму Мамині помідори – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

1. Помідори миємо й добре висушуємо. Вирізаємо плодоніжки.

2. Готуємо банки. Нам знадобитися три стерилізовані банки на 600-700гр.

3. Якщо помідори не дуже великі ріжемо на часточки, великі екземпляри можна порізати кружальцями.

4. Дрібно ріжемо часник і кладемо на дно банки. Так само покласти листок лаврового листа і 5-6 горошин чорного перцю.

5. Чистимо, миємо й нарізаємо цибулю кружечками. Викладаємо шар цибулі на часник.

6. Далі невеликий шар зелені петрушки, різати не обов’язково, можна викласти великими листочками.

7. Викладаємо шар помідорів.

8. Далі викладаємо шарами – цибуля петрушка – помідори. У банку виходить 3-4 шари помідор.

9. Банки ми заповнили. Готуємо маринад – кип’ятимо літр води, цукор і сіль.

10. Заливаємо маринадом банки, зверху на маринад наливаємо ложку соняшникової олії. Стерилізуємо 15-20 хвилин.

11. Знімаємо банки з вогню , заливаємо ложку оцту 9% в кожну банку і закатуємо. Для додаткової стерилізації можна укутати банки в ковдру ще на вісім годин.