Існує багато рецептів салатів, основним інгредієнтом яких є курка у вареному або смаженому вигляді. Салат Ніжний відрізняється своїм неповторним смаком, завдяки незвичайному поєднанню.
Інгредієнти
Куряче філе або грудка – 250 гр. | |
Пекінська капуста – 300 гр. | |
Свіжі огірки – 1-2 шт. | |
Яйце куряче – 3 шт. | |
Зелена цибуля – 100 гр. | |
Майонез або сметана – 2-3 ст. л. | |
Гірчиця – 1 ч. л. | |
Сіль – за смаком | |
Рослинне масло – для обсмажування | |
Сік лимона – 0,5-1 ч. л. |
Куряче філе для приготування салату можна посмажити або відварити. Відварне м’ясо менш шкідливо для здоров’я. Якщо цей приготувати салат з відварних шматочків курки і заправити легким майонезом, то його сміливо можна їсти людям, що дотримують дієту. Особливий смак виходить завдяки поєднанню свіжих овочів, зеленої цибулі, гірчиці і ніжних шматочків курки.
Покроковий рецепт
Куряче філе ріжемо на невеликі шматочки. Обсмажуємо на сковороді з розігрітим рослинним маслом до золотистого кольору.
Курячі яйця відварюємо круто в солоній воді протягом 7 хвилин. Сіль не дасть шкаралупі лопнути в процесі варіння. Остуджуємо і очищаємо яйця.
Ріжемо яйця дрібними кубиками і відправляємо в великий салатник.
Капусту пекінську шаткуємо тонкою соломкою і додаємо до яєць.
Свіжі огірки нарізаємо маленькими кубиками. Відправляємо в загальний салатник.
Подрібнюємо зелений лук і з’єднуємо з іншими інгредієнтами.
Обсмажені шматочки курячого філе кладемо в салатник з продуктами. Заправляємо салат майонезом, гірчицею і скроплюємо лимонним соком. Солимо і ретельно перемішуємо компоненти.
Готового салату даємо постояти в холодильнику протягом кількох хвилин, щоб інгредієнти наповнилися смаком заправки. Подаємо до столу ніжний курячий салат.